BB-Belasting

Wij verzorgen voor u de aangiften voor alle soorten belasting 

Omzetbelasting

De aangifte omzetbelasting is het eerste waar u als ondernemer mee te maken krijgt nadat u uw onderneming hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De meeste ondernemers worden ingedeeld om btw aangifte per kwartaal te doen. Over de geleverde producten en diensten moet u als ondernemer btw afdragen.

Als uw klanten en opdrachtgevers bedrijven zijn dan spreekt u prijzen af exclusief btw. Op de afgesproken prijs berekend u nog de btw en deze zet u op de verkoopfactuur. Als uw klanten particulieren zijn dan spreekt u prijzen inclusief btw af.

 

De btw die u over de inkoop en zakelijk kosten betaald kunt u in de aangifte terugvorderen als voorbelasting.

Inkomstenbelasting

Ook als ondernemer van een eenmanszaak hebt u te maken met inkomstenbelasting. Uw onderneming wordt verwerkt in uw IB aangifte als winst uit onderneming als u voldoet aan de criteria voor ondernemers. De belangrijkste criteria zijn:

1. Minimaal 1224 uur per jaar in uw bedrijf werken

2. Minimaal 3 relevante opdrachtgevers

3. Toon uw zelfstandigheid en dat u ondernemers risico loopt, bijvoorbeeld door een verzekering af te sluiten

4. Maak reclame: website, visitekaartjes, folder

5. Winst en omzet zijn de doelstellingen

Vennootschapsbelasting

Als u onderneemt vanuit een rechtspersoon, bijvoorbeeld een Besloten Vennootschap, dan is de winst niet belast in uw aangifte inkomstenbelasting. Uw onderneming is zelfstandig belastingplichtig en jaarlijks dient de aangifte vennootschapsbelasting gedaan te worden. 

Contact informatie

Muriël Rosemarijn Bicker      Vincent van Goghweg 87   3e etage    1506 JB  Zaandam     [email protected]     075-2021181     06-46410104